Blog

Het Snelste Bedrijf

Op 4 juni nam Jetcar Expressdienst deel aan “Het Snelste Bedrijf”, een ploegentijdrit voor het goede doel*.  Met een gemiddelde snelheid van 33.13 km/uur nestelden we ons op een 16e plaats.  Een mooi resultaat voor een eerste deelname.  Volgend jaar zijn we zeker terug van de partij op dit leuke evenement.

 

Circulatieplan Gent

Vanaf april 2017 is het mobiliteitsplan in Gent van toepassing. Het centrum werd opgedeeld in verschillende zones, er werden nieuwe autovrije zones gecreëerd en er zijn vergunningen nodig om te kunnen leveren in het centrum.  Voor het aanvragen van de gratis vergunning ga je als volg te werk:

Stap 1 Aanvragen van een login

Alcoholtest verplicht in Frankrijk

In Frankrijk moet vanaf 1 juli verplicht een alcoholtest (éthylotest) aanwezig zijn in uw voertuig. Gebruik van de alcoholtest is echter niet verplicht. Er dient altijd een ongebruikte test in de auto aanwezig te zijn; als u besluit de test te gebruiken, dient u daarnaast over een tweede, ongebruikte test te beschikken.

Waar op letten bij aanschaf:
Kopers van de test moeten letten op het verplichte Franse keurmerk : NF.
Eén van onderstaande codes moet op de tester staan:

Dure diesel nekt transporteurs

Transport en Logistiek Vlaanderen (TLV) luidt de alarmbel over de almaar stijgende dieselprijs. De wegvervoerders worden geconfronteerd met recordprijzen. De diesel neemt daardoor een steeds groter deel van de kosten van een wegvervoerder in beslag. Het doorrekenen van de steeds stijgende kostprijs is vaak de enige optie om een faillissement te vermijden.