Londen Olympics ( 27/07 – 12/08 en 29/08 - 09/09 2012)

Binnen enkele dagen starten in Londen de Olympische spelen. Het spreekt voor zich dat dit voor extra verkeersproblemen zal zorgen in en om Londen tijdens de periodes van 27 tot 12 augustus en 29 augustus tot 9 september (Paralympics).

Het wordt dan ook sterk aangeraden om het Olympic Route Network (ORN) te vermijden. Alhoewel de wegen open blijven, zal er alleen toegang verleend worden in uiterst dringende gevallen. Niet dringende leveringen moeten gebeuren tss. 00:00 en 06:00 ’s morgens. Er worden strenge controles gemeld en de boetes lopen op tot 130 £. Bovendien worden deze wegen soms afgesloten voor evenementen buiten de stadions (wielrennen, Marathon,…).

Controles worden uitgevoerd aan verschillende checkpoints. Om de zones te kunnen binnenrijden moet je beschikken over een leverbon en/of vervoersdocument waaruit blijkt dat je effectief in de betreffende zone moet zijn. Bovendien zullen de chauffeurs moeten kunnen aantonen dat ze in dienstverband werken (op briefhoofd van de onderneming). Voor de manifestaties zelf mag enkel geleverd worden door UPS, de officiële partner van de Olympische Spelen.

Een gedetailleerde kaart van Londen en de ORN kan je hier vinden.

Bron: http://www.transportenlogistiekvlaanderen.be